مهارت سنجی استاندارد سوابق کاری
مهارت سنجی استاندارد سوابق کاری
در دنیای امروز مستندات حرف اول را می زند و این تاثیر زیادی روی رشد افراد دارد .
متاسفانه شرایط به گونه ای بوده که خیلی از انسان های تاثیر گذار در جامعه داخلی و جوامع بین المللی برای کسب در آمد و معیشت زندگی وارد حرفه ای شده اند ، یا به هر دلیلی زندگی طوری برایشان رقم خورده که از یادگیری های آکادمی یا تحصیلی دور شده اند .در صورتی که مهارت هایی را دارند که می توانند تاثیر زیادی در جامعه برای توسعه و رشد افراد بوجود بیاورند .در ادامه این مقاله به بررسی مهارت سنجی استاندارد سوابق کاری پرداخته ایم. با ما در مرکز دوره های مدیریتی و مهارتی همراه باشید.
مانند :
- یک جوشکاری که به خوبی و با کیفیت بالا ، در زمینه خودش فعالیت می کند و به خوبی میتواند در مهارت خودش تاثیر گذار باشد. ولی به دلیل نداشتن مستندات کافی همیشه در حاشیه می باشد و نمی تواند که ایده و یا راهکار های درستی که دارد را در یک سیستم ، سازمان یا فعالیتی که مشغول آن می باشد ، پیاده سازی می کند .
- کار آفرینی که ایده های زیادی برای اشتغال سازی و یا تولید کار دارد. ولی محدود به سیستم خودش می باشد و باز هم به دلیل نداشتن مستنداتی مانند : مدارک تحصیلی ، رزومه هایی که به رسمیت شناخته می شود .این توانمندی ها دفن می شوند و تاثیر خودشان را از دست می دهند.
و خیلی از مشاغلی که خیلی هامون می شناسیم که آدم های درجه یکی و در آن فعالیت می کنند ، اما همیشه در الویت های اجرایی نیستند و خیلی مواقع مدیران بالا دستی این افراد انسان های بی تجربه ای می باشند ، که فقط تحصیلات آکادمی دارند و هیچ کار اجرایی قوی در رزومه آنها نیست .
این موضوع از سالیان خیلی قبل در کشور های توسعه یافته به درستی حل شده و از این معدن مهارت در حال استفاده هستند .
ولی چگونه ؟
بر اساس استاندارد های تدوین شده در کشور های توسعه یافته ، کشورهای عضو اتحادیه اروپا به نامه ای برای ارزش گذاری و ارزیابی مهارت افراد و به رسمیت شناختن مهارت های فردی جهت بالا بردن سطح اشتغال و همچنین ایجاد شرایط برای استفاده بهینه از منابع انسانی اجرا می شود .
که بر این اساس کسانی که در زمینه ای مهارت کسب می کنند ؛ مورد ارزیابی قرار می گیرند و به آنها یک گواهینامه تعیین صلاحیت حرفه ای اهدا می گردد.
این گواهینامه حاصل سه شاخص می باشد.
- اولین شاخص : سطح تحصیلات آکادمیک می باشد . مانند داشتن مدرک تحصیلی زیر دیپلم یا دیپلم به بالا
- دومین شاخص : سطح مهارت افراد در زمینه تخصصی
- سومین شاخص : مدت زمان فعالیت و تعداد سال هایی که در این زمینه فعالیت میکند ؛ نیاز به رزومه ای دارد که قابل بررسی باشد .در این شاخص آموزش های کوتاه مدت ساعتی هم تاثیر گذار می باشد .
با این اتفاق ویژه همه کسانی که در زمینه ای مهارت داشته باشند می توانند به یک درجه تعیین صلاحیت حرفه ای در سطوح مختلف با عنوان :کاردان حرفه ای ، کارشناس حرفه ای ، کارشناس ارشد حرفه ای و یا دکتری حرفه ای دست یابند .
تعریف، قلمرو و گواهینامه صلاحیت حرفه ای و ارتباط آن با برنامه های درسی شاخه فنی وحرفه ای
گواهینامه های صلاحیت حرفه ای بر حسب قرار گرفتن در مسیر های متفاوت آموزش دارای ارزشهای زمانی و جایگاهی متفاوتی هستند . در طول دوره سه ساله متوسطه دوم شاخه فنی و حرفه ای ، هر سال 10 پودمان در قالب دو درس 300 ساعته و جمعاً در سه سال ، 30 پودمان و 6 درس با ارزش زمانی 1800 ساعت با محتوای شایستگی های حرفه ای به صورت کارگاهی تدریس می شود که در تطبیق با سطوح صلاحیت حرفه ای معادل سطح های 2 و 3 است.
• گواهینامه سطح ۱ صلاحیت حرفه ای:
300 تا 600 ساعت آموزشی عملی ( شایستگی فنی ) برای یک حرفه در سطح 1 مهارت نظام طبقه بندی ، ملی مشاغلی
• گواهینامه سطح 2 صلاحیت حرفه ای:
900ساعت آموزش عملی )شایستگی فنی ) برای یك حرفه ای در سطح 2 مهارت نظام طبقه بندی ملی،گرو ههای شغلی که شامل در سهای کارگاهی سال دهم درس کارگاهی یازدهم میشود.
• گواهینامه سطح 3 صلاحیت حرفه ای:
900 ساعت آموزشی عملی ( شایستگی فنی ) برای یک حرفه در سطح 2 مهارت نظام طبقه بندی ملی مشاغل کشور ( گروه های شغلی 4،5،6،7،8 به نحوی که حرفه سطح 3 صلاحیت حرفه ای در امتداد حرفه سطح 2 صلاحیت حرفه ای در یک مسیر توسعه حرفه ای قرار گیرد . به عبارت بهتر ، حرفه انتخاب سطح یک صلاحیت حرفه ای پیش نیاز حرفه انتخابی سطح دو صلاحیت حرفه ای است ؛ که شامل درس کارگاهی سال یازدهم و درس های کارگاهی درس دوازهم است .
• گواهینامه سطح 4 صلاحیت حرفه ای:
ساعت آموزشی عملی ( شایستگی فنی ) برای یک حرفه در سطح 3 مهارت نظام طبقه بندی ملی مشاغل ( گروه شغلی ) 3 به نحوی که حرفه انتخابی در سطح 4 ، در مسیر توسعه حرفه ای تکیمل کننده شایستگی ها در حرفه های انتخابی به سطح 3 صلاحیت حرفه ای باشد .
• گواهینامه سطح 5 صلاحیت حرفه ای:
900 ساعت آموزش عملی ( شایستگی فنی ) برای یک حرفه در سطح 4 مهارت نظام طبقه بندی ملی مشاغل ( گروه شغلی ) 3 به نحوی که حرفه انتخابی در سطح 5 ، در مسیر توسعه حرفه ای تکمیل کننده شایستگی ها در حرفه های انتخابی سطح 4 صلاحیت حرفه ای باشد .
• گواهینامه سطح 6 صلاحیت حرفه ای:
900 ساعت آموزشی عملی ( شایستگی فنی ) برای یک حرفه در سطح 4 مهارت نظام طبقه بندی ملی مشاغل ( گروه شغلی ) 2 به نحوی که حرفه انتخابی در مسیر توسعه حرف های سطح 5 صلاحیت حرفه ای باشد .
• گواهینامه سطح 7 صلاحیت حرفه ای:
1800 ساعت آموزشی عملی ( شایستگی فنی ) برای یک حرفه در سطح 4 مهارت نظام طبقه بندی ملی مشاغل ( گروه شغلی ) 2 به نحوی که حرفه انتخابی در مسیر توسعه حرفه ای سطح 6 صلاحیت حرفه ای باشد .
• گواهینامه سطح 8 صلاحیت حرفه ای:
1800 ساعت آموزشی عملی ( شایستگی فنی ) برای یک حرفه در سطح 4 مهارت نظام طبقه بندی مشاغل ( گروه شغلی ) 1 به نحوی که حرفه انتخابی در مسیر توسعه حرفه ای سطح 7 صلاحیت حرفه ای باشد .
به سوالات زیر پاسخ دهید ؛ تا مشاورین ما ، شما را به درستی در این باره ،راهنمایی کنند .
- شما هم دچار چنین بحراناتی هستید ؟
- تا به حال به چنین مشکلاتی برخورده اید ؟
- آیا تحصیلات شما به فعالیت کاریتان مرتبط است ؟
- رزومه ای مرتبط به فعالیت کاریتان نیاز دارید ؟
- مهارت هایی که تا به حال به دست آورده اید ، ارزش گذاری شده اند ؟
دیدگاهتان را بنویسید