تفاوت مدیریت در کشور های پیشرفته و در حال توسعه
در این مقاله تفاوت هایی که در نوع مدیریت سازمان ها و مجموعه ها در کشور هایی که پیشرفت کرده اند و جایگاه خوبی دارند با کشور هایی که در حال حاضر در حال توسعه و پیشرفت هستند بررسی خواهیم کرد. با ما در مرکز دوره های مدیریتی و مهارتی همراه باشید.
1- نماد مدیر موفق
در کشور های در حال توسعه، همین که فرد به درجه مدیریت برسد نشانه موفقیت اوست. اما در کشور های پیشرفته جهان موفقیت مدیر بر اساس پیشرفت مجموعه تحت مدیریت او سنجیده می شود.
2- استعفا مدیران
در کشور هایی که درحال توسعه هستند چون مدیرها علاقه به خدمت به مجموعه و پیشرفت دارند از استعفا امنتاع می کنند.برخلاف مدیر مجموعه ها در کشور هایی که پیشرفت کرده اند در بعضی مواقع استعفا می دهند.
3- مسیر مدیر شدن
در کشور ها یپیشرفته افراد از سطح پایین مجموعه شروع به کار خواهند. و با گذشت زمان به سابقه کار مفید خواهند رسید و به جایگاه مدیریت می رسند. اما در کشور هایی که در مسیر پیشرفت هستند افراد به طور مادرزادی مدیر هستند. و فقط مورد اعتماد بودن آن ها کافیست.
4- انتخاب مدیر
در کشورهایی که پیشرفت کرده اند برای جبران جای خالی مدیران برای مدیریت مجموعه ها دنبال مدیر میگردند و از مدیرانی که قبلا تربیت شده اند استفاده می کنند. و مدیران به صورت مستقل استخدام و برکنار می شوند و به صورت هماهنگ و گروهی با یک دیگر کار خواهند کرد و اما در طرف دیگر به صورتی است که برای فردی که دنبال پست مدیریت میگردد، این پست ساخته خواهد شد و فرد مدیر به صورت قومی و قبیله ای انتخاب می شوند. مدیران به صورت مستقل و غیر هماهنگ کار می کنند و به صورت گروهی استخدام و برکنار می شوند. در کشور های پیشرفته برای استخدام مدیر در روزنامه اگهی درج می کنند اما در طرف مقابل به فرد مورد نظر اطلاع رسانی خواهند کرد و سمت مدیریت به او خواهند داد.
5- روند تغییرات در مجموعه
در کشور های پیشرفته یک فرد با تلاش زیاد می تواند به درجه مدیریت برسد اما در طرف مقابل که کشوری در حال پیشرفت است ممکن است یک کارمند ساده بعد مدت سال ها هنوز هم یک کارمند ساده باشد اما مدیر او بارها تغییر کرده باشد و فردی دیگر مدیر شده باشد.
6- وضعیت مشاور و مدیر و معاونین مدیر در سازمان ها و مجموعه ها
اگر بخواهند از دانش و تجربه کسی بهترین استفاده را ببرند او را مشاور مدیر خواهند کرد. این اتفاق در کشور های پیشرفته رخ میدهد اما در کشور های درحال توسعه اگر بخواهند از فرد هیچ استفاده ای نکنند او را به عنوان مشاور مدیر قرار می دهند. مدیر در کشورهای پیشرفته فعال ترین و پر مشغله ترین فرد درون مجموعه است. و معاونین آن ها افراد خبره و متخصص و آگاه انتخاب می شوند تا در امور به مدیر کمک کنند. اما در طرف مقابل مدیر کم کارترین نیرو سازمان و مجموعه است. و معاونین آن ها کسانی هستند که فکر مدیریت در سر خود ندارند و انگیزه ای برای مدیر شدن ندارند.
7-برکناری از کار
در کشور های پیشرفته اگر کسی به هر دلیلی ار کار برکنار شود عذر خواهی میکند. و در بعضی مواقع نیز ممکن است مجازات هم بشود. و زمان پایان کار یک مدیر و شروع کار مدیر بعدی از قبل مشخص است اما در طرف مقابل با اینکه او از کار برکنار شده است اما از او تقدیر می شود و و پست مدیریت جدیدی خواهد گرفت و مدیران این مجموعه ها در همان روز حکم مدیریت یا برکناریشان را می گیرند.
8- درآمد مدیران سازمان ها
در کشور های پیشرفته همه اطلاع دارند که مدیران بخش های مختلف درآمد و حقوق بسیار بالایی دارند در در کشورهای در حال توسعه هیچکس از میزان حقوق دریافتی مدیران اطلاع ندارد و میزان آن مشخص نیست.
دیدگاهتان را بنویسید