تأثیر منابع انسانی در رشد کسب و کار
وجود مدیر منابع انسانی در یک سازمان، کلید رشد آن کسب و کار است. چرا؟
چون منابع انسانی می تواند با بهینه سازی و بهره وری و اثربخشی کارکنان، به صاحبین کسب و کار در دستیابی به اهداف سازمان کمک کند. قطعاً برای رشد یک کسب و کار، داشتن یک بخش منابع انسانی با عملکرد خوب، ضروری است.
منابع انسانی بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی رشد کسب و کار است. منابع انسانی می تواند با ارائه خدمات و پشتیبانی، برای ایجاد تعادل در کار و زندگی، ارتقای نوآوری و خلاقیت، افزایش بهره وری، شناسایی و رسیدگی سریع به مسائل، ارائه بازخورد سازنده و مفید و پرورش فرهنگ ایمنی و امنیت سازمانی، به تضمین رضایت کارکنان و کارفرمایان کمک کند.
علاوه بر این، مدیریت منابع انسانی با ایجاد محیطی مناسب برای رشد شغلی کارمندان، گسترش خلاقیت و نوآوری کارکنان، و ایجاد ارتباط مناسب بین مدیریت و کارکنان، میتواند به ایجاد یک تیم قوی با کارکنان متعهد به اهداف و ارزشهای سازمان، کمک کند.
در این وبلاگ، تکنیکهای مختلفی را که HR Management میتوانند از آنها برای همگام شدن با رشد کسبوکار خود استفاده کنند، بیان میکنیم:
مدیریت منابع انسانی در زمینه ی رشد دهی به کسب و کار، با چه چالش هایی مواجه است؟
تیم مدیریت منابع انسانی به طور مداوم با چالش های جدیدی در این زمینه مواجه است. همانطور که نیروی کار متحرک تر، انعطاف پذیرتر و متنوع تر می شود، روش های سنتی منابع انسانی ممکن است برای برنامه ریزی سازمانی کافی نباشد.
برای جلوتر زدن از منحنی، متخصصان منابع انسانی باید از تکنیک های انعطاف پذیر و نوآورانه استفاده کنند تا بتواند نیازهای نیروی کار و مدیران را برآورده کنند.
• منابع انسانی، پشتیبان کسب و کارتان نیستند!
HR Management اغلب بهعنوان یک گروه خاص و ویژه در درون سازمان دیده میشوند تا یک گروه پشتیبانی.
بسیاری از کسب و کارها با جذب و حفظ کارکنان مستعد و افراد مناسب، دست و پنجه نرم می کنند. بنابراین، منابع انسانی نقش مهمی در حفظ کارکنان واجد شرایط برتر و درک شرایط آنها ایفا می کنند.
علاوه بر این، بسیاری از رهبران کسب و کار در یک فضای رقابتی فعالیت می کنند، و از این رو تنها منابع انسانی نمیتوانند مزیت های رقابتی برای یک سازمان را ایجاد کنند و سازمان به این دلیل مجبور به کاهش هزینه های خود است تا برعملکرد منابع انسانی تأثیر مثبت بگذارد.
• برنامه ریزی برای جانشین پروری.
یکی از رایج ترین چالش هایی که HR Management با آن مواجه میشوند، برنامه ریزی برای یک جانشین پروری درست و مناسب است. هنگامی که یک شرکت و استارتاپ کوچک رشد می کند، مدیریت اصولی به دلیل حجم کاری بالا و همگام شدن با پیشرفت سازمان، برای یک گروه منابع انسانی دشوار می شود بنابراین باید به فکر پرورش منابع انسانی به عنوان جانشین خود باشند.
جانشین پروری می تواند برای منابع انسانی بسیار چالش برانگیز و سخت باشد، زیرا آنها مسئول استخدام و پرورش منابع انسانی و کارمندان جدید در عین حفظ نرخ کارکنان موجود هستند.
وظایف بخش مدیریت منابع انسانی در سازمان ها:
بیایید به خلاصه ای از کارکردها و وظایفی که بخش منابع انسانی درگیر آن است نگاه کنیم:
1. نوآوری و خلاقیت مهم ترین اصل:
نوآوری و خلاقیت کلید موفقیت منابع انسانی است. بهترین راه برای انجام این کار، فراهم سازی زمینه استقلال کارکنان و دادن آزادی بیان به آنها است زیرا با ارائه منابعی مناسب و تشویق خلاقیت کارکنان، تیم خلاقی ایجاد خواهید کرد که به پیشرفت کسب و کار شما کمک شایانی خواهد کرد.
2. با شناسایی و رسیدگی به موقع مسائل، بهره وری را افزایش دهید:
تأخیر در انجام امری تنها منجر به ناامیدی و افزایش حجم کاری می شود. منابع انسانی می تواند بهره وری را افزایش دهد و سریعتر به سمت موفقیت حرکت کند. با انجام این کار(رسیدگی به موقع)، شرکت ها می توانند از انباشت مسائل و مشکلات روی هم، جلوگیری کنند و با این فرآیند، هم در زمان و هم در هزینه صرفه جویی کنند.
همچنین، با شناسایی مشکلات احتمالی، میتوانید از تأثیرگذاری آنها بر پروژه های حال و آینده جلوگیری کنید. بنابراین به عنوان یک مدیر منابع انسانی کلاه عیب یابی خود را به سر بگذارید و شروع به جستجوی مسائل مشکوک شوید. اینکه مشکلات را شناسایی و منحل کنند از بهترین استراتژی های منابع انسانی است.
3. بازخورد ارائه دهنده تان به افراد سازنده و مفید باشد:
ایجاد و تقویت انگیزه در کارکنان برای رسیدن به پتانسیلی خوب در سازمان، یک اصل بسیار مهم است. همیشه یادتان باشد بازخورد بیش از حد صریح یا غیر سازنده می تواند به روحیه و انگیزه افراد آسیب شدیدی وارد کند.
برای اینکه بازخورد منفی تان مؤثر واقع شود، باید در زمان و مکان مناسب آن را به روش درست ارائه دهید. نه زمانی که کسی را در جمعی خجالت زده کنید! حتما بازخورد مفید و سازنده ارائه دهید تا شخص احساس نکند که باید از خود دفاع کند! این به رشد آن شخص کمک خواهد کرد.
• ارزیابی عملکرد کارکنان:
عمل ارزیابی عملکرد شغلی کارکنان و ارائه بازخورد بسیار مهم است. اندازهگیریهای عملکرد هم برای مدیران سازمان و هم برای کارکنان بسیار مهم است، زیرا آنها منبع داده های اولیه هستند که در تعیین افزایش حقوق، ترفیع و در مورد ترخیص کارکنانی که عملکرد نامناسبی دارند، استفاده میشود.
• پاداش:
یکی دیگر از جنبه های مهم مدیریت منابع انسانی ارزیابی عملکرد برای دادن پاداش است و این مکانیزمی است که به وسیله آن منابع انسانی سازمان ها، به کارکنان برای دستاوردهای گذشته و انگیزه دهی برای عملکرد بالا در آینده، پاداش می دهند.
%90 از بازخوردی که کارمندان دریافت می کنند از مدیرانشان است. از این رو، مدیر منابع انسانی میتواند مدیران سازمان را برای ارائه ی بازخورد سازنده آموزش دهد.
4. تعبیه محیط ایمن برای کارکنان:
این شامل طراحی یک چارچوب سازمانی است که مسئولیت های دیگر را در این زمینه که شامل ایمنی و بهداشت و روابط بین کارگر و مدیریت است که مستلزم تضمین ایمنی محل کار و محیط کاری مساعد برای کارکنان است.
بیمه کردن و تضمین امنیت نیروی کار که شامل قوانین اتحادیه های کارگری است، از دیگر وظایف منابع انسانی است. رسیدگی به شکایات مربوط به سوء رفتار، مانند دزدی یا آزار جنسی؛ و ابداع سیستم های ارتباطی برای تقویت ارتباط و ایجاد احساسات مشترک بین مدیران و کارکنان نیز از دیگر وظایف منابع انسانی است.
5. از ارتباط مناسب بین مدیریت و کارکنان اطمینان حاصل کنید:
ارتباط مناسب بین مدیران و کارکنان بسیار حیاتی است. این بدان معنی است که همه در یک صحنه حضور دارند و مسیر، استراتژی، اهداف، سیاست ها و رویه های شرکت را درک می کنند.
یک ساختار سازمانی خوب، شفافیت و ارتباطات سازمانی را ارتقا میدهد و یک محل کار سالم و سازنده برای کارکنان میسازد.
برگزاری جلسات مکرر نیز نقش مهمی در حفظ نظم و قوانین سازمان دارند. زیرا به مدیران اجازه میدهند تا بهروزرسانیهای لازم را با کارکنان به اشتراک بگذارند و کارمندان را در مورد هرگونه تغییر یا بهروزرسانی خط مشیها و قوانین و رویههای شرکت آگاه کنند.
6. یک تیمی که به اهداف و ارزش های سازمان متعهد باشد، بسازید:
ایجاد یک تیم متعهد برای سازمان از سخت ترین کارهاست. اما با برنامه ریزی اصولی و درست میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید. میتوانید برای داشتن یک تیم حرفه ای به وبلاگ «چگونه استخدام خوبی داشته باشیم؟» مراجعه کنید.
ساخت یک سازمان موفق تماماً به داشتن تیمی متشکل از کارکنان متعهد بستگی دارد. بازخورد نویسی مداوم از اعضای تیم بسیار مهم است تا بتوانید به عنوان یک سازمان غیر راکد به طور مداوم پیشرفت کنید.
همچنین باید به آنها در مورد کاری که قرار است انجام دهند آموزش دهید و منابع لازم برای موفقیت را در اختیار آنها قرار دهید.
برای یافتن استعدادهای برتر برای شرکت خود، باید افرادی که ارزش ها و اهداف شما را به اشتراک می گذارند، پیدا کنید. حالا با دادن آگهی و مصاحبات فراوان یا با معرفی دوستان و آشنایان، فرقی نمی کند. هنگامی که تیمی هماهنگ با مأموریت ها و ارزش های شرکت خود بسازید، مطمئناً به مرور موفقیت حاصل میگردد.
7. شناسایی استعدادهای مناسب:
یافتن استعداد مناسب برای توسعه ی کسب و کار شما ضروری است. استفاده از ابزارهای آنلاین مانند LinkedIn و جاب ویژن و ای استخدام می تواند به شما در شناسایی سریع داوطلبان واجد شرایط کمک کند.
هنگامی که یک داوطلب مناسب را پیدا کردید، بسیار مهم است که طبق رزومه اش یک ارزیابی اولیه انجام دهید تا مطمئن شوید که با فرهنگ و ماموریت های سازمان و شرکت شما مطابقت دارند. اگر همه چیز در مبحث استخدام استعداد مناسب به خوبی پیش برود، شما در مسیر یک فرآیند جالب قدم خواهید گذاشت.
نیازهای مدیریت منابع انسانی:
با رونق فرهنگ رو به رشد استارتآپ ها و سازمان ها، بسیاری از کسبوکارهای کوچک وارد بازار شدهاند که از طریق محصولات نوآور و خلاق، جایگاهی برای خود ایجاد کردهاند.
نیازهای مدیریت منابع انسانی یک کسب و کار کوچک قطعاً به اندازه نیازها یا پیچیدگی های شرکت های بزرگ نیست. با این وجود، حتی کسبوکاری که تنها دو یا سه کارمند دارد، با مسائل مهم مدیریت پرسنل مواجه است و در واقع دارای نیازی کوچک برای مشارکت و همکاری با منابع انسانی است.
مدیریت منابع انسانی امروزه برای پیشرفت و رزق آوری موفقیت آمیز یک شرکت با هر اندازه و ماهیت ضروری است. یک دپارتمان منابع انسانی با ساختار مؤثر، به اخلاق و فرهنگ سازی کل سازمان کمک می کند و بر آن تأثیر می گذارد.
سخن پایانی:
با اجرای استراتژی های ذکر شده در بالا، می توانید به ایجاد تعادل سالم بین کارمند و کارفرما، تشویق نوآوری و خلاقیت، افزایش بهره وری، پرورش فرهنگ ایمنی و امنیت و تمرکز بر عملکرد سازمان کمک کنید.
منابع انسانی می تواند نقش مهمی در اجرای این اهداف ایفا کند و با اجرای این اهداف هم که مطمئناً موفقیت در پی خواهد بود. پس منتظر نمانید و اجرای این استراتژی ها را از امروز برای سازمانتان شروع کنید و تأثیر مثبت آن را بر تیم خود ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید