مزیت های داشتن رزومه خوب چیست؟
اگر قصد دارید با استفاده از دانش، تحصیلات، مهارت ها و تجربیاتی که تا اینجای زندگی خود بدست آوردهاید در یک سازمان، استارتاپ و یا نزد یک مدیر موفق مشغول به کار شوید، بهتر است بدانید برای معرفی خودتان به آن ها، نیاز به یک رزومه قوی دارید که به خوبی بیانگر تمام ابعاد شخصیتی و کاری شما باشد.
امروزه رزومه کاری، بهترین معرف شما در میان مدیران سازمان های بزرگ است. بنابراین از اهمیت رزومه نویسی و داشتن رزومه حرفه ای در آینده شغلی خود غافل نشوید.
رزومه چیست؟
رزومه، شرح سوابق و فعالیت های شما است و در واقع نوعی تبلیغ برای خودتان محسوب میشود. با استفاده از این ابزار تبلیغ شخصی، شما میتوانید در یک یا نهایتا دو صفحه، توانایی ها و ویژگی های شخصیتی تان را به مدیر یا سازمانی که قصد همکاری با آن را دارید عرضه کنید و آن ها را مجاب کنید که از میان چندین و چند داوطلب، شما بهترین و شایسته ترین فرد برای تصاحب موقعیت شغلی مورد نظر هستید. بعد از خواندن این متن حتما سوالاتی در ذهن شما ایجاد شده است که در ادامه این مقاله به بررسی این سوالات می پردازیم .
آیا رزومه همان سابقه کاری است؟
خیر؛ رزومه کاری یک پازل است و یکی از قطعات این پازل سابقه کاری است. تکه های دیگر این جورچین، تخصص فنی و مهارت های اجتماعی، سوابق درسی و تحصیلی، اطلاعات فردی و دستاوردهای شما در زندگی شغلی و تحصیلی خود به آن دست یافته اید .
چرا باید رزومه داشته باشیم؟
تصور کنید برای شغلی رقابتی با 100 داوطلب دیگر رقابت میکنید؛ آیا بدون رزومه میتوانید شانس خود را افزایش دهید؟ما برای تصمیم گیری در هر زمینه نیاز به جمع آوری اطلاعات داریم. خب حالا چطور یک سازمان یا شرکت راجع به انتخاب گزینه های استخدام تصمیم می گیرد؟ از اطلاعاتی که رزومه کاری تان در اختیار آن ها قرار می دهد. پس برای استخدام، داشتن یک رزومه اجباری است. با توجه به رقابت شدید در بازار کار، یک رزومه حرفهای میتواند شانس شما را در مراحل اولیه استخدام به طور چشمگیری افزایش دهد. اگر میخواهید با اصول نوشتن رزومه آشنا شوید، پیشنهاد میکنم مقاله چگونه رزومه بنویسیم؟ را مطالعه کنید.
آیا بدون رزومه نمی شود استخدام شد؟
بله می توان بدون رزومه هم کار پیدا کرد. ممکن است از طریق معرف وارد یک شرکت شوید. یا اینکه یک کارفرما نمونه کارهای شما را ببیند و راغب شود که با شما همکاری کند. بله گاهی آنقدر در کار خود خوب هستید که شرکت ها شما به شما پیشنهاد کار می دهند.
اما در حالت عادی، برای اینکه در یک سازمان و تیم کاری، استخدام شوید باید رزومه کاری داشته باشید و داشتن رزومه یکی از شروط لازم استخدام شما خواهد بود.
آیا تازه کارها هم باید رزومه تهیه کنند؟
قبلاً هم گفتیم، سابقه کار یکی از اضلاع رزومه کاری شما است و نبود سابقه کاری شاید وزن رزومه را کم کند، اما به راحتی می توان با تقویت ضلع مهارت ها و توانایی ها، این خلأ را در رزومه خود پوشش داد.
در ضمن به بهانه نداشتن سابقه کار، به هیچ وجه بخش سوابق شغلی را از رزومه حذف نکنید؛ دوره کارآموزی، کارهای پاره وقت، پروژه ای و کارهایی که حتی داوطلبانه انجام داده اید را به عنوان تجربه کاری بنویسید
مزیت های داشتن رزومه خوب بر استخدام
– اولین تأثیر مثبت: : “بر اساس آمار، 75% از کارفرمایان در کمتر از 10 ثانیه درباره یک رزومه تصمیم میگیرند.”؛ یک رزومه خوب میتواند این لحظه کوتاه را به نفع شما تبدیل کند. مثال: تصور کنید یک کارفرما دو رزومه دریافت کند؛ یکی مرتب و حرفهای و دیگری شلوغ و بینظم. واضح است که کدام رزومه توجه بیشتری جلب خواهد کرد.
ـ دعوت به مصاحبه: رزومهای که مهارتها و تجربههای شما را بهخوبی نمایش دهد، شانس شما را برای ورود به مرحله مصاحبه بالا میبرد.
ـ متمایز شدن از رقبا: طراحی حرفهای و محتوای قوی میتواند شما را در میان صدها متقاضی برجسته کند.
مزایای حرفهای و شخصی
– نمایش سازمانیافته مهارتها: یک رزومه حرفه ای اطلاعات مهم شما را به شیوهای ساده و قابل فهم ارائه میدهد.
– افزایش اعتمادبهنفس: دانستن اینکه شما سندی قوی برای معرفی خود دارید، به شما اعتمادبهنفس میدهد.
– پیشرفت شغلی: با یک رزومه بهروز و حرفهای، احتمال دستیابی به فرصتهای بهتر و موقعیتهای بالاتر افزایش مییابد.
استفاده از رزومه در شبکهسازی حرفهای
– شبکهسازی سریع: هنگام شرکت در رویدادهای حرفهای یا نمایشگاههای شغلی، داشتن رزومهای آماده و استاندارد میتواند به شما کمک کند تا خود را سریع معرفی کنید و همچنین نشاندهنده جدیت و حرفهایگرایی شما باشد.
– ارتباطات کاری بهتر: رزومه شما میتواند بهعنوان یک ابزار برای جلب اعتماد و شروع همکاریهای جدید عمل کند.
آیا یک رزومه برای همه موقعیت های شغلی کفایت می کند؟
هرگز این خطای بزرگ را در رزومه نویسی مرتکب نشوید. هر رزومه برای یک فرصت شغلی است.
البته منظور این نیست که هر بار یک رزومه جدید بنویسید. گاهی با بالا و پایین کردن اطلاعات موضوع حل می شود و گاهی هم باید برخی محتویات را حذف و محتویات جدیدی را در رزومه درج کنید.
ساخت رزومه کاری باید کاملاً با توجه به ملاحظات درج شده در هر آگهی استخدام باشد. پس ببینید برای هر شرکت که آگهی جذب نیروی کار داده، چه چیزهایی در درجه بالاتری از اهمیت قرار دارد.
مثال: یک کارجو می خواهد برای شغل برنامه نویس رزومه بنویسد و سابقه کار در زمینه های زیر را دارد:
تدریس زبان – بازاریاب – پشتیبان نرم افزار – مونتاژ دستگاه CNC – طراحی سایت
موارد 1، 2 و 3 هیچ ارتباطی به کار جدید او ندارند، پس این فرد در رزومه کاری اش تنها باید موارد 3 و 5 را وارد نماید.
نتیجهگیری
رزومه، تنها یک سند نیست؛ بلکه بازتابی از مهارتها، تجربهها و شخصیت حرفهای شماست. داشتن یک رزومه قوی میتواند شما را در مسیر موفقیت شغلی به جلو سوق دهد. بنابراین وقت کافی برای ساخت و بهروزرسانی آن اختصاص دهید و اولین قدم خود را با اطمینان بردارید. به یاد داشته باشید که یک رزومه هدفمند میتواند شما را به کارفرما نزدیکتر کند. در انتها باور داشته باشید که شما هم میتوانید با بهترین و معتبرترین شرکت ها و استارتاپ های دنیا قرارداد کاری خوبی منعقد کنید، اگر در معرفی توانمندی ها و دانش خود به خوبی عمل کرده و رزومه ای منحصر به فرد بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید