اپلای (APPLY) چیست؟
احتمالاً، حالا که مقاله اپلای چیست را میخوانید، شما نیز مثل بیشتر فارغالتحصیلان به فکر تحصیل در دانشگاههای خارجی افتادهاید و بسیار علاقه دارید که در این مورد بیشتر بدانید.
در این دوره، یعنی مرحله آشنایی و کسب اطلاعات اولیه در مورد اپلای، سوالات بسیار زیادی در مورد تحصیل در خارج از کشور در ذهن شما ایجاد می شود . در ادامه این مقاله به بررسی ابتداییترین سوالات ممکن درباره اپلای پرداخته ایم. با ما در مرکز دوره های مدیریتی و مهارتی همراه باشید.
اپلای (Apply) چیست؟
اپلای (Apply) یا درخواست پذیرش به مجموعه اقداماتی گفته میشود که میتواند منجر به دریافت پذیرش تحصیلی (Admission) از دانشگاههای خارج از کشور شود.
به طور عمومی حتی به مراحل بعد از ادمیشن یا دریافت پذیرش از دانشگاه، مثل دریافت فرمهای مربوط به ویزا، تعیین وقت سفارت و اقدامات مربوط به درخواست ویزا و تهیه بلیط هواپیما نیز اپلای گفته میشود و به کسی که اپلای میکند، متقاضی دریافت پذیرش یا Applicant میگویند.
برای آن که دید بهتری نسبت به فرایند کلی اپلای داشته باشیم نیازمندیم تا با مهمترین جنبههای این فرآیند طولانی، پرهزینه و پر استرس آشنا شویم که شامل:
- تصمیم گیری، برنامهریزی و ساخت جدول زمانی
- انتخاب کشورهای مقصد برای ادامه تحصیل
- تعیین دانشگاهها در کشورهای مقصد بر اساس رشته تحصیلی و علاقه خود
- یافتن الزامات لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاههای انتخاب شده (پروگرمهای دانشگاهها)
- آمادگی و شرکت در آزمونهای زبان آیلتس یا تافل و سایر آزمونها مثل جی آر ای بر اساس نیاز رشته تحصیلی
- مکاتبه با اساتید در دانشگاههای مقصد (معمولا برای مقاطع تحصیلات تکمیلی)
- تهیه مدارک تحصیلی مانند رزومه (CV)، انگیزهنامه (SOP)، توصیهنامه (Recommendation) ترجمه ریزنمرات و سایر مدارک
- تکمیل اپلیکیشن در سایت دانشگاههای مقصد تا قبل از ددلاین دانشگاهها
- دریافت نتیجه پذیرش از دانشگاه (قبولی و رد شدن)
- در صورت قبول شدن، اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی از سفارت کشور مقصد
انتخاب کشور مقصد-اولین قدم برای اپلای
حال که متوجه شدیم اپلای چیست، بریم سر وقت اولین قدم در روند مهاجرت تحصیلی:
اپلای برای دانشگاهها و کشورها و حتی مقاطع تحصیلی مختلف، متفاوت است. پس ابتدا باید بر اساس رزومه و علایق، هدف خود از اپلای را مشخص کنید.
اولین موضوعی که باید مشخص کنید، کشور و یا کشورهایی است که دوست دارید به ترتیب اولویت در آنجا ادامه تحصیل دهید. ممکن است برای شما سطح علمی دانشگاه خیلی مهم باشد، ولی هیچ وقت فقط با یک ملاک تصمیم نگیرید، باید به تمامی جوانب انتخاب خود فکر کنید .
پس تمام ملاکهای انتخاب کشور مورد نظر که شما باید در نظر بگیرید شامل موارد زیر است:
- شهریه
- هزینههای زندگی و تحصیل
- آب و هوا
- فرهنگ مردم و مهاجر پذیر بودن
- دور یا نزدیک بودن به آشنا
- اقتصاد کشور
- میزان شغلهای مرتبط با رشتهی شما در آن کشور
- و …
حال که تصمیم گرفتید در کدام کشور ادامه تحصیل بدید، دو راه وجود دارد:
- فرآیند پیچیده و زمانبر اپلای را به موسسههای اپلای بدهید.
- خودتان اپلای کنید.
اگر تصمیم گرفتید که از موسسههای اپلای استفاده کنید، شرایط موسسههای مختلف را بررسی کنید و اگر تصمیم گرفتید خودتان اپلای کنید، حتما با آگاهی و علم کافی این کار را انجام دهید.
چگونه اپلای کنم؟-دومین قدم برای اپلای
در این قسمت از مبحث اپلای چیست به بررسی مراحل اپلای در کشور های مختلف می پردازیم.
بررسی مراحل اپلای برای کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا
این کشورها به صورت استاد محور هستند و قبل از اپلای کردن باید با استاد مکاتبه صورت بگیرد (برای رشتههای انسانی به صورت کمیته محور انجام میشود).
- آماده کردن مدرک زبان مثل تافل_آیلتس و سایر آزمونها مثل جی آر ای.
- آماده کردن رزومه تحصیلی (CV)
- پیدا کردن دانشگاه مناسب بر اساس رزومه تحصیلی خودتان
- پیدا کردن استاد از اعضای دانشکده رشته مورد نظر از دانشگاه مقصد
- شروع مکاتبه با اساتید مدنظر (در اولین ایمیلی که به استاد داده میشود، CV حتما ضمیمه شود.)
- فالو آپ کردن ایمیلها (تمامی ایمیلهایی که دریافت میشود، پاسخ داده شود)
بررسی مراحل اپلای برای کشورهای اروپایی
کشورهای اروپایی به صورت کمیته محور عمل میکنند و پوزیشنها را در سایت دانشگاه یا سایتهای واسط میتوان پیدا کرد. پس از یافتن پوزیشن مورد نظر و پیدا کردن لینک اپلای، اپلای خود را نهایی کرده و منتظر پاسخ از آن دانشگاه باشید.
یکی از دلایلی که کشورهای اروپایی جز مقصدهای جذاب برای دانشجویان به حساب میآیند، هزینههای پایین تحصیل در کشورهایی همانند ایتالیا، نروژ، آلمان و سایر کشورهای این منطقه است. یکی دیگر از مزیتهای تحصیل در کشورهای اروپایی این است که شرایط اخذ پذیرش در این کشورها نسبت به کشورهای آمریکا و کانادا سادهتر میباشد. در نتیجه کسانی که علاقهمند به تحصیل در آمریکا و کانادا هستند، میتوانند ابتدا برای کشورهای اروپایی اقدام کنند و برای تحصیل در مقاطع بالاتر، از این کشورها با شرایط راحتتر نسبت به ایران برای آمریکا و کانادا اقدام نمایند.
چه زمانی باید برای اپلای اقدام کنیم؟-سومین قدم برای اپلای
ابتدا باید بدانید که دو ترم برای شروع تحصیل داریم:
۱. ترم پاییزه (Fall): از مهر ماه آغاز میشود که معادل ماههای سپتامبر و آگوست میلادی است.
۲. ترم بهار و زمستان (Spring & Winter): از ماه ژانویه شروع میشود که به معادل آن در ایران نیز وجود دارد. در واقع در ایران تعداد بسیار کمی میتوانند از بهمن شروع به تحصیل کنند و عموم دانشگاههای ظرفیتهای خود را به مهر ماه اختصاص میدهند، دانشگاههای خارج از ایران نیز به همین ترتیب هستند. پس بهتر است، هدف خود را ترم پاییز بگذارید تا شانس بیشتری داشته باشید، البته این به آن معنا نیست که اگر ترم پاییز را از دست دادید، برای زمستان اقدام نکنید، ولی باید بدانید که شانس کمتری برای اپلای خواهید داشت.
از چه زمانی اپلای را شروع کنیم؟
برای مثال اگر میخواهید مهر 2025 خارج از کشور باشید، باید تقریبا از مهر 2024 مدارک خود را آماده داشته باشید، و در دی یا بهمن ماه که وبسایت دانشگاهها در دسترس خواهد بود، اپلای کنید. فراموش نکنید که پیش از اپلای باید استاد مورد نظر خود را یافته و از وی تایید اپلای دریافت کرده باشید. در ادامه به بررسی تک تک مدارکی که برای اپلای لازم است، میپردازیم. البته ابتدا یکی از بخشهای مهم و سخت اپلای یعنی پیدا کردن و مکاتبه با اساتید را بررسی میکنیم.
ایمیل به اساتید برای اپلای-چهارمین قدم برای اپلای
چگونه استاد برای اپلای پیدا کنم؟
راه اول: پس از یافتن دانشگاه مورد نظر خود، در لیست اساتید دانشگاه (Faculty Members) استادی را پیدا کنید که علایق تحقیقاتیش (Research Interest) به شما نزدیک باشد. به یاد داشته باشید که هر کدام از این اساتید ممکن است شما را بپذیرند. در این صورت چند سال آینده زندگی خود تقریبا هر روز او را خواهید دید، پس با خود صادق باشید و اساتیدی را پیدا کنید که واقعا به موضوع کارشان علاقه دارید.
راه دوم: يكى از بهترين روشها براى پيدا كردن اساتيد مرتبط به زمينهى تحقيقاتی خاص خود استفاده از سایت گوگل اسکالر (Google Scholar) است. اگر در اين سايت كليد واژههاى زمينه تحقيقاتی خود را وارد كنيد، ميتوانيد جديدترين مقالات در آن موضوع را مشاهده کرده، وارد صفحهى شخصى نويسنده آن مقالات كه معمولا اساتيد دانشگاه هستند، شويد و به آنها ايميل ارسال کنید.
چگونه به استاد ایمیل بزنیم؟
ایمیل درست برابر است با شانس بالا برای پذیرش. همچنین تعداد ایمیلها هم زیاد نخواهد بود؛ به طور مثال
در کانادا تقریبا ۳۰ دانشگاه وجود دارند که در رتبهبندی زیر ۱۰۰۰ هستند. از میان این ۱۰۰۰ دانشگاه ممکن است، برای هر رشته ۱۵ دانشگاه، رشته مورد نظرتان را داشته باشند. البته این عدد در آمریکا نزدیک به ۲۰۰ تا ۲۵۰ دانشگاه هم برسد. پس دیدیم که نهایتا تعداد ایمیلها حدود ۲۰۰ ایمیل خواهد شد و برای کانادا نزدیک به ۳۰۰ ایمیل نیاز خواهید داشت.
باید برای استاد مربوطه وقت کافی اختصاص دهید به خصوص نوشتههایی بنویسید تا متوجه شود مقالههای او را خواندهاید و برای او وقت گذاشتید و اینکه مطالب را به طور خاص برای او نوشتهاید.
چه مدارکی برای اپلای لازم داریم؟
- رزومه تحصیلی (CV)
- انگیزهنامه (SOP)
- توصیهنامه
- ریزنمرات و …
- مدارک زبان
تافل یا آیلتس
معمولا در اکثر نقاط دنیا هر دو مدرک زبان یعنی TOEFL یا IELTS را قبول میکنند، پس در آزمون هر کدام که به نظرتان برای شما مناسبتر است، شرکت کنید. معمولا در الزامات پذیرش دانشگاهها، حداقل نمره قبولی برای آزمون زبان بیان شده است. به صورت میانگین در اکثر کشورها در مقطع کارشناسی حداقل نمره ۵/۵ تا ۶، برای مقطع ارشد ۶ تا ۵/۶ و در مقطع دکتری حداقل ۷ میباشد. اما همواره یک سوال که ذهن متقاضیان را درگیر کرده است، این است که در آزمون تافل یا آیلتس شرکت کنیم؟ خیلی از موارد برای این انتخاب تاثیرگذار است، اما از عمده دلایل انتخاب افراد میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- اگر ترجیح میدهید با کامپیوتر نسبت به یک انسان صحبت کنید، تافل را انتخاب کنید.
- در صورت ترجیح دادن لهجه آمریکایی، در آزمون تافل شرکت کنید.
- اگر با پرداخت ۳۰ دلار بیشتر مشکلی ندارید و حاضر به گرفتن کمک هستید، در آیلتس شرکت کنید.
مدرک تافل و آیلتس، برنامه های آتی شما را تعیین میکنند و به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که در تابستان برای این دو آزمون آماده شوید و اواخر تابستان یا حداکثر اواخر آبان ماه آزمون را داده باشید.
جی پی ای (GPA)
جی پی ای همان معدل هست که:
- نمره بالای ۱۶، ۴ حساب میشوند.
- بین ۱۴ تا ۱۶ معادل نمره ۳ میباشند.
- نمرات بین ۱۲ تا ۱۴ معادل نمره۲ خواهد بود.
- رنج نمره بین ۱۰ تا ۱۲ نیز معادل نمره ۱ میباشد.
معمولا محاسبه جی پی ای گهگاهی یک دردسرهایی خواهد داشت. معمولا سوالهایی پیش میآید که آیا در محاسبه GPA ما باید نمرات دروس عمومی را محاسبه کنیم؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که دو نوع روش محاسبه وجود دارد:
- اورال جی پی ای (OveralGPA): تمامی نمرات به جز نمرات دروس افتاده در آن محاسبه میشوند.
- میجر جی پی ای (Major GPA): تنها دروس اختصاصی در آن محاسبه میشوند.
جی آر ای (GRE)
GRE (Graduate Record Examinations) یک آزمون استاندارد است که به طور گسترده برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی در ایالات متحده و سراسر جهان استفاده می شود. استدلال کلامی، استدلال کمی، و مهارت های نوشتاری تحلیلی دانش آموز را ارزیابی می کند. بسیاری از مدارس تحصیلات تکمیلی از نمرات GRE به عنوان بخشی از فرآیند پذیرش خود استفاده میکنند.
چرا GRE مهم است؟
- پذیرش در برنامه های تحصیلات تکمیلی: بسیاری از برنامه های تحصیلات تکمیلی، به ویژه در ایالات متحده، به نمرات GRE به عنوان بخشی از فرآیند پذیرش خود نیاز دارند.
- ارزیابی کاندیداها: GRE به مدارس تحصیلات تکمیلی کمک می کند تا متقاضیان با پیشینه ها و سیستم های آموزشی متنوع را در مقیاس استاندارد مقایسه کنند.
- نشان دادن توانایی های تحصیلی: نمره GRE خوب می تواند مهارت های تحلیلی، تفکر انتقادی و حل مسئله شما را نشان دهد.
چه کسی باید GRE بگیرد؟
- دانشجویان متقاضی برنامه های تحصیلات تکمیلی در ایالات متحده و برخی از برنامه های بین المللی.
- افرادی که به دنبال ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، دکترا یا سایر برنامه های تحصیلات تکمیلی هستند.
- افراد حرفه ای که دنبال پیشرفت شغلی یا تغییر رشته هستند.
هزینهها و درآمدها
برای بررسی مدارک ارسالی شما، باید هزینه آن را از قبل به دانشگاه پرداخت کرده باشید. فرآیند صفر تا صد اپلای، در هر مرحله نیاز به پرداخت هزینههایی است که باید شما از قبل برای تامین این هزینهها برنامهریزی کرده باشید.
دانشجویان برای تامین هزینههای تحصیل خود در کشور مقصد، از ابتدا به فکر سرمایه هستند. موارد زیر کمک شایانی در این زمینه خواهد داشت:
- RA (Research Assistant)
- TA (Teacher Assistant)
از جمله وظایف تی ای، مراقبت آزمون و تصحیح برگههای دانشجویان است و در برخی کشورها، در سال بخشی از شهریه شما جبران میشود. درآمد تی ای با توجه به دانشگاه مربوطه بویژه در آمریکا، میتواند به تنهایی هزینه شهریه را جبران کند. به عنوان آر ای نیز باید تز خود را انجام دهید و تحقیقات پیرامون آن را انجام دهید. داشتن اسکالرشیپ هم میتواند هزینه زندگی و شهریه را پوشش دهد.
فرق اپلای با بورسیه
اپلای ارائه درخواست برای پذیرش در یک موسسه آموزشی یا برای یک برنامه یا فرصت خاص میباشد.
بورسیه یا اسکالرشیپ نوعی کمک مالی است که به دانشجویان برای پرداخت هزینه تحصیلشان کمک میکند. بورسیه معمولاً بر اساس معیارهای مختلفی مانند پیشرفت تحصیلی، نیاز مالی، استعداد ورزشی یا هنری یا ویژگی های خاص مانند قومیت یا منطقه تحصیلی اعطا میشود. دانش آموزان معمولاً برای بورسیه تحصیلی، جداگانه درخواست میدهند. ارسال مقاله و توصیه نامه نمونه ای از فرآیند واجد شرایط بودن است.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
مشاغل مورد نیاز ایتالیا
942 بازدید
-
مهارت های پولساز کانادا
7.31k بازدید
-
مشاغل مورد نیاز کانادا
8.22k بازدید
-
آیا مدارک دانشگاھی که در ایران ارائه می شوند در کانادا اعتبار دارند؟
6.77k بازدید
-
10رشته پر طرفدار mba در اروپا
5.71k بازدید
-
مدرک DBA برای مهاجرت (اعتبار + کاربردها + نحوه دریافت)
4.77k بازدید