مدرک گرایی، رویکردی ضد مهارت
طی سال های اخیر شاهد هستیم که مدرک گرایی به اندازهای ترویج پیدا کرده که مهارت اهمیت خود را از دست داده است. به طوریکه فرد فقط یک صفحه کاغذ به عنوان مدرک ارائه میدهد و زمانی که میپرسند چه چیزی بلد هستی فقط میگوید که لیسانس دارد درحالیکه مشکل ما لیسانس و فوق لیسانس نیست بلکه مشکل کارآفرین بودن و روی پای خود ایستادن است.
گفتنی است ،کسی که مهارت بلد باشد به دنبال استخدام نمیرود بلکه به دنبال کارآفرینی، اشتغالزایی و حل مسئله خود و جامعه میرود بنابراین در این راستا مصوبه هماهنگی شورای عالی مهارت، قانونی شد، رئیس این شورا، معاون اول رئیس جمهور است و دبیرخانه آن در وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی است. متاسفانه در حال حاضر علیرغم وجود مصوبه و جایگاه قانونی، فعالسازی دستگاههایی که آموزش مهارتی میدهند و از طرف دیگر اینکه فرهنگ مدرکگرایی بسیار ترویج پیدا کرده، مهارت اهمیت خودش را از دست داده ضمن اینکه در جامعه به مهارت بیشتر از مدرک نیاز است.ثبت نام در مرکز ارزش گذاری صلاحیت های حرفه ای بین المللی بر اساس مهارت و سوابق شغلی
در این راستا مقام معظم رهبری تاکید دارند که(مدرک گرایی، رویکردی ضد مهارت) :
امروز برای بحث اقتصاد مقاومتی و تولید باید به دنبال مهارت بود یعنی مهارت اولویت اول است تا فرد بتواند کارآفرینی و اشتغالزایی کند بنابراین تمام این موارد دست به دست هم داد تا تعدادی از نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیدند تا فراکسیون آموزشهای مهارتی را تشکیل دهند که اولویت اول آن پیگیری جایگاه قانونی برای آموزشهای مهارتی و هماهنگی دستگاههای مسئول آموزش است؛ اشتغالزایی و پیگیری منویات مقام معظم رهبری نیز در اولویت است و برای اینکه فضای مدرکگرایی به مهارت گرایی تبدیل شود، تلاش میکنیم. در بودجه سال 98 نیز نقش این فراکسیون دیده شده و فعالیت به شکلی بوده تا در هر جایی که دانشگاه و آموزش بود،سعی کردیم تا به نوعی کلمه مهارت و فنی حرفهای و اهمیت اختصاص اعتبار آن فراموش نشود.
مدرک گرایی، رویکردی ضد مهارت
دیدگاهتان را بنویسید