صفر تا صد مدیریت سالن زیبایی

حرفه ی آرایشگری و سالن داری یک حرفه ی کاملاً رقابتی است. به همین دلیل مدیریت سالن زیبایی کار هرکسی نیست!
میدان رقابت در ساخت و دکوراسیون یک سالن زیبایی و کسب مدرک آرایشگری به وسعت همه افراد جامعه است و هر کسی راه جداگانه ای از رقیب خود را پیش رو دارد با وجود اینکه ممکن است راهش کاملاً اشتباه باشد.
مدیریت سالن زیبایی
وقتی بحث مدیریت سالن پیش می آید، میدان رقابت برای افراد حاضر در صنعت آرایشگری، اختصاصی تر می شود. به گونه ای که وقتی حرف از مدیریت حرفه ای سالن زیبایی می شود، بسیاری از افراد حاضر در این صنف، پاسخی برای گفتن ندارند.
حتی دیده شده بسیاری از افراد که دوره های حرفه ای آرایشگری در سطح بین الملل را گذرانده اند، به دلیل عدم مدیریت و ریاست صحیح در سالن زیبایی، حتی با وجود تمامی امکانات و شرایط و برندسازی حرفه ای، به خوبی نتوانسته اند آنطور که باید مشتری داشته باشند و در حرفه ی خود با علائم شکست و پسرفت مواجه شده اند.
اولین علائم پسرفت در صنعت سالن داری برای آرایشگران، این است که فعالیت های روزمره و ساده به آرامی و حتی در حد نرمال هم پیش نمی رود.
با توجه به این تعریف، یک مدیریت حرفه ای در سالن زیبایی چگونه انجام میگیرد؟
کلمه مدیریت، یک اصطلاح گسترده است که شامل وظایف و مسئولیت های مختلفی است که باید توسط یک فرد برای اداره ی یک حرفه صورت بگیرد.
از سرپرستی کارکنان و برنامه ریزی شیفت ها گرفته، تا استخدام متخصصان و پرسنل با تجربه، هماهنگی رزرو مشتریان و وقت دهی و مدیریت زمان به صورت منظم و انجام فعالیت های روزانه، از جمله وظایف و مسئولیتهایی است که یک مدیر سالن از صفر تا صد باید آن ها را انجام دهد.
از فعالیت های روزانه ای که یک مدیر سالن باید آن ها را انجام دهد چه چیز هایی هستند؟
تدارکات و مدیریت رزروها، جذب مشتریان جدید، حفظ مشتریان موجود، اجرای برنامه ها برای دستیابی به اهداف تعیین شده ماهانه و سالانه، واگذاری وظایف و مسئولیت ها و… همه ی این مسائل برای اجرای آسان به یک مجری و مدیر قوی نیازمندند. برای اینکه بتوانید یک مدیر قوی برای سالن زیبایی خود باشید، در ادامه با ما همراه باشید تا صفر تا صد مدیریت سالن زیبایی را با نکات مهم و حائز اهمیت برای شما بیان کنیم.
صفر تا صد مدیریت سالن های زیبایی را می توان تقریباً به دسته های زیر طبقه بندی کرد:
- مدیریت استخدام پرسنل مجرب در سالن
- برقراری ارتباط مناسب با مشتریان
- رسیدگی به بازخورد های مثبت و منفی مشتریان
- تبلیغ کسب و کار به صورت آنلاین در بستر فضای مجازی
- مدیریت بودجه و هزینه ها
- اجرای کمپین های بازاریابی
- ردیابی بینش و رفتار مشتری با معیار عملکرد پرسنل
- نظارت و مدیریت بر عملیات و عملکرد روزانه سالن
حالا در ادامه صفر تا صد مدیریت سالن زیبایی را با این عملکرد ها بررسی خواهیم کرد:
-
مدیریت استخدام پرسنل مجرب در سالن:
نکته کلیدی برای داشتن پرسنل مجرب این است که احترام به مشتری و داشتن زبان بازاریابی را به آنها آموزش دهید. بهترین راه برای انجام این کار، توصیه به پرسنل برای برقراری ارتباط موثر با مشتری، نشان دادن مراقبت و اطمینان از رضایت مشتری از همان ابتدا است.
-
با مشتریان خود ارتباط مناسب برقرار کنید:
به عنوان یک مدیر سالن، شما موظفید که روزانه با انواع مختلف افراد ارتباط برقرار کنید. برقراری ارتباط مناسب با مشتریان، ذینفعان، کارکنان برای پیشرفت در کسب و کارتان ضروری است.
-
نحوه برقراری ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با مشتری:
- در هنگام تعامل با مشتریان خود رفتار حرفه ای خود را حفظ کنید. نحوه ارتباط برقرار کردن شما کمک زیادی به کسب اطمینان و اعتماد مشتری خواهد کرد.
- سعی کنید مشتریان راضی خود را ترغیب به بررسی محصولات و خدمات دیگری از سالن تان کنید. این به شما کمک می کند تا آنها را به حامیان برند خود تبدیل کنید. از این رو، می توانید به مشتری این اطمینان را حاصل کنید که از نارضایتی آن ها نیز پشتیبانی خواهید کرد.
- با به خاطر سپردن همه چیز در مورد مشتریان خود مثلاً فرمول های رنگ موی آنها، نوع پوست، تاریخ تولد و… خودتان را در دل مشتری جای بدهید.
- نکته: تمام ترجیحات، پیشنهادات و انتقادات مشتری خود را پیگیری کنید. با قرار دادن یک تکه کاغذ و خودکار با یک جعبه دریافت نظرات، از مشتریان بخواهید پس از پایان خدمات دریافتی شان، نظرشان را درباره ی سالن، پرسنل، کیفیت خدمات، محصولات و… ارائه کنند.
- ایده ی جذاب
- همچنین ارسال پیامک های متنی یا یادآوری قرار ملااقات با مشتری توسط شما(در فضای مجازی و…) باعث میشود که مشتریان شما قرار ملاقات های خود را به دلیل فراموشی و یا اتفاقات روزمره فراموش نکنند.
-
به مشتریان ناراضی رسیدگی کنید اما جزیه ندهید:
در مرحله ای از تجارت زیبایی، باید با مشتری ناراضی سر و کار داشته باشید. به جای اینکه خونسردی خود را از دست بدهید، با حالت ذهنی آرام به موقعیت نزدیک شوید. صبور باشید، آنها را بشنوید، با آنها همدردی کنید و سعی کنید مشکل را حل کنید. انجام این کار احتمال بازگشت آنها به سالن شما را در دفعات بعدی افزایش می دهد.
-
به پرسنل خود اهمیت دهید، هر پرسنل چندین مشتری میتواند جذب کند!
- اگر حتی یک روز را صرف مدیریت تیم پرسنل سالن کرده اید، احتمالاً متوجه شده اید که چقدر می تواند چالش برانگیز باشد. شما نمی توانید به کارکنان خود در آن مکان اختیار آزاد دهید. شما باید قوانین و فرآیندهایی داشته باشید تا مطمئن شوید که همه اعضای تیم سالن شما در جهت یک هدف و رسیدن به آن هدف به درستی کار می کنند.
- بهره وری کارکنان را بررسی کنید و جلسات منظم تشکیل دهید:
- پرسنل سالن به نوعی ستون فقرات سالن شما محسوب می شوند. اگر کارمندان سالن شما مطمئن نباشند که چه نقشی در سالن شما دارند، یا در هنگام برخورد با یک مشکل آن را چگونه مدیریت کنند، احساس قدرت داشتن در انجام کارشان برای آن ها دشوار خواهد بود.
برای اینکه یک مدیر قوی باشید، چه اقداماتی باید انجام دهید؟
- در دوره های آموزشی مدیریت کسب و کار شرکت کنید.
- یاد بگیرید چگونه یک کارآفرین باشید.
- دوره های مدیریت سالن زیبایی را فرا بگیرید.
- مدیریت تنش را یاد بگیرید.
مدیریت سالن چیست؟
مدیریت سالن که معمولاً بر عهده صاحبان سالن یا مدیران سالن است، شامل تمام وظایف و عملیات روزانه موثر در کسب موفقیت در حوزه ی اجرایی یعنی سالن زیبایی می باشد.
مسئولیت های مدیریت سالن می تواند شامل بهبود تجربه مشتری مداری، بازاریابی، نظارت بر کیفیت و عملکرد شخصی و تیمی، برنامه ریزی برای عملکرد درست کارکنان، استخدام افراد بیشتر و پرورش کارآفرین و ایجاد یک محیط کاری جذاب و زیبا باشد.
برای به انجام رساندن هر چه بهتر این مسئولیت ها و پیشرفت و رونق کسب و کارتان، می توانید از دوره های مدیریت سالن های زیبایی و تکنیک های جذب مشتری استفاده کنید.
کلام آخر
شما ممکن است بهترین محصولات، خدمات و فرآیندها را داشته باشید، اما اگر نتوانید کارکنان و مشتریان خود را به طور موثر مدیریت کنید، در این صورت کل تجارتتان متوقف خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید