رهبر بودن یعنی چی؟
رهبر بودن یعنی چی؟
وقتی به این موضوع فک میکینیم اولین و ترسناک ترین کلمه به ذهن ما نفوذ میکند ،کلمه ایست که شاید مانع حرکت ما در مسیرتکامل و ارزشمند شدن هست . ما وقتی به رهبری می اندیشیم کلمه ای با نام ترس در ذهن ما نفوذ میکند که این همیشه هم بد نیست ولی چرا ترس ؟ تا ادامه این متن با من باش تا کامل برات توضیح بدم .
رهبری کردن جدا از این که مبحث مسئولیت را به همراه خود دارد شاید بدست آوردنش هم سخت و یا دست نیافتنی باشد به همین خاطر گاهی وقتا رهبربودن فقط در ذهن انسان ها به صورت رویا باقی میماند و خیلی از انسان ها هیچ تجربه ای از این موضوع نمیبرند .اما ما میخواهیم در این مقاله یک خبر بد به شما بدم. اینکه همه انسان ها دو نوع رهبری در ذهن خود دارند. ولی خیلی وقتا این دو نوع را نمیتوانند تفکیک کنند تا شرایط را برای بهتر شدن تغییر دهند.
رهبری درونی :
ما قبل از این که بخواهیم دیگران رو رهبری کنیم باید خودمون رو هدایت کنیم . و ما باید واقف بر اعمال خودمون باشیم تا بتوانید به کامل بودن برسیم یا به نوعی پخته تر بشیم
رهبری بیرونی :
ما میتوانیم ادای رهبر بودن را در بیاوریم ولی نمیتوانیم در تقلید کردن ارزشمند و تاثیر گذار باشیم ،و قطعا آسیب های زیادی به انسان ها و خودمان خواهیم زد.
در ادامه کامل این موضوعات رو برای شما باز خواهیم کرد تا بتوانیم به ارزش های والای که خداوند به ما داده برسیم .
تحلیل کلمه رهبر
همیشه ما دنبال آموزه های هستیم تا بتوانیم به دست آوردهای خوب و ارزشمند برسیم و بابت این موارد هزینه های بسیار زیادی پرداخت میکنیم. و اکثر مواقع هم به نتایج قابل قبولی نمیرسیم .در صورتی که خود کلمات راهنمای مسیر ما هستند ولی متاسفانه این موضوع برای ما تعریف و تحلیل نشده است. کلمه رهبر از چهار واژه بسیار مهم تشکیل شده که هر کدام از این واژه ها بار مفهومی بسیار قوی دارند و نقطه های حرکتی ما هستند تا بتوانیم به یک رهبری درونی موثر و یک رهبری بیرونی اثر گذار برسیم.
واژه (ر)در کلمه رهبری مفهوم راهکار در اختیار ما میگذارد :
راهکار یعنی چی؟
ما همیشه با راهکار ها زندگی میکنیم مثلا راهکار برای برطرف کردن تشنگی آب خوردن هستش که همیشه مغز به ما فرمان میدهد. و ما برای برطرف کردن تشنگی وارد عمل میشویم و در اولین فرصت آب مینوشیم. راهکار برای مریض نشدن پیشگیری کردن و مراقب بودن از خودمان در مقابل ویروس ها و میکروب هاست . پس ما همیشه با راهکار ها زندگی میکنیم و در طول روز هزاران هزار راهکار برای خودمون تعریف میکنیم.
ما اگر بخواهیم یک فرد موفق و تاثیر گذار باشیم و به نتایج ارزشمندی برسیم تا بتوانیم رهبر خوبی برای خود و دیگران باشیم و ما را به عنوان یک رهبر واقعی بپذیرند باید راهکارهای جذاب و خوبی را ارائه نماییم . از نظر من برای دست یابی به راهکارهای مفید باید خودمان را به چالش های مختلفی دعوت کنیم و در کنارش از تجربیات دیگران و آموزش های ارزشمند بهره ببریم .
دومین واژه ای که بیشتر ما رهبری کردن را با مفهوم این واژه میشناسیم .
واژه ( ه )یعنی هدایت کننده:
رهبر یعنی هدایت کننده اما آیا این مفهوم درستی میتواند باشد به نظر من خیر. چون هدایت کننده بودن یک بخشی از موضوع رهبری میتواند باشد و یک رهبر در عصر حاضر فقط نباید هدایت کننده باشد ، بلکه باید راهکار های خوب رو در اختیارخودش و دیگران قرار دهد .
واژه (ب)یعنی برنامه ریزی کننده:
رهبران بزرگ برنامه ریزان خبره ای هستند و با برنامه ریزی اصولی تلاش میکنند تا استراتژی ها مناسبی را برای همراهان خود و خودشان برنامه ریزی کنند . برنامه ریزی یعنی آینده نگری و آینده اندیشی که در طول سالیان مختلف مشاهده کرده ایم که یک رهبر تمام عیار با برنامه های اثر گذار باعث تغیرات ارزشمند در جوامع مختلف شده اند.
و مهم ترین واژه در کلمه رهبری آخرین واژه ای هست که یک رهبر را با مدیر متمایز میکند
واژه (ر)یعنی رفاقت و دوستی:
به نوعی یک رهبر با رفاقت میتواند احساس ها را بفهمد و برای هدایت کردن افراد راهکار های با برنامه ریزی مشخص ارائه نمایید که این موضوع یکی از مهم ترین عامل های ماندگاری یک رهبر محسوب می شود .
رفاقت یعنی هم زیستی در زندگی افراد و بر طرف کردن نیازهای که باعث رشد و تعالی بشر میگردد و این یک نکته بسیار مهم درزندگی و کسب و کار می باشد .
با این تفاسیر شما میتوانید یک رهبر در زندگی شخصی و یا کسب و کار خود باشید؟
آیا راهکارهای خوبی ارائه میکنید؟
شما آیا هدایت کننده اثر گذاری هستید؟
برنامه ریزی خوبی میتوانید داشته باشید؟
در کسب و کار و زندگی رفاقت میکنید یا رقابت ؟
با جواب دادن به این سوالات میتوانید خود را ارزیابی کنید و نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنید .
دیدگاهتان را بنویسید