12 راهکار طلایی برای حفظ انگیزه
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که قرار است چگونه به اهدافتان برسید ؟ آیا تا به حال شده که شور و انگیزه خود را برای رسیدن به اهداف بلند مدت بسنجید ؟ قطعا می دانید که برای رسیدن به هدف و تلاش بالا ، اول از همه نیاز به یک انگیزه قوی دارید اما چگونه باید این انگیزه را در هر شرایطی حفظ کرد ؟ در این مقاله به بررسی 12 راهکار برای انگیزه داشتن در هر شرایطی پرداخته ایم . با ما در مرکز دوره های مدیریتی و مهارتی همراه باشید.
12 راهکار طلایی برای حفظ انگیزه
دلایل و اهداف کار را به خود یادآوری کنید.
گاهی ممکن است بعضی از کارها آنقدر تکراری شده باشند که اصلا فراموش کنیم دلیل انجام آن کار چیست و این فراموشی باعث می شود که انگیزه ای برای انجام آن کار نداشته باشیم . در این مواقع، کافی است دلایل خوبی برای انجام آن کار پیدا کنیم و تحلیل کنیم که هدف آن چیست؟
شاید پاداش مادی یا معنوی، منافع شخصی همچون رشد فردی یا ایجاد حس غرور و اعتماد به نفس، هدف کاری باشد که انجام میدهید یا اینکه مرحلهای جهت رسیدن به هدف بزرگ شما باشد.
کار را تقسیم کنید و بر پیشرفت خود نظارت داشته باشید.
برای اینکه انگیزه خود را حفظ کنید، بهتر است اهداف بزرگ خود را به چند بخش کوچکتر تقسیم کنید تا هم راحتتر انجام شود و هم بتوانید نظارت بیشتری بر پیشرفت خود داشته باشید. در این مسیر هم باید بتوانید مراحلی که برای رسیدن به هدف رد کردید، در نظر بگیرید و یادداشت کنید و هم بتوانید تصویر آینده را پیش بینی کنید و آگاه باشید که دقیقا در کجای مسیر قرار دارید و چه مقدار تا رسیدن به هدف اصلی مانده است. مثلا برای خواندن یک کتاب ابتدا فهرست و سرفصلهای آن را مطالعه می کنید و تعداد صفحههای کتاب را در نظر میگیرید. سپس نظارت بهتری نسبت به پیشرفت خود در مطالعه کتاب خواهیم داشت.
روش و دیدگاه متفاوتی در پیش بگیرید.
شاید کاری که در حال انجام آن هستید، خوب پیش نمیرود و شاید هم به خوبی پیش میرود، اما برای شما لذتبخش نیست و انگیزه ایجاد نمیکند. در این شرایط بهتر است رویکرد خود را تغییر دهید.
اگر برای رسیدن به مقصد، راه و روشی را انتخاب کردید که دیدید به نتیجه مطلوب نمیرسید، روش خود را تغییر دهید تا افقهای جدید به روی شما باز شود. از تغییر روش نترسید و به آن به چشم شکست نگاه نکنید. همیشه راهها و گزینههای بسیار زیادی جهت انجام یک کار وجود دارد.
با استراحت دادن به خود از تحلیل رفتن و خستگی جلوگیری کنید.
کار زیاد می تواند بازدهی را کم کند. گاهی اوقات روز خود را زمان بندی کنیدو سعی کنید در آخر هفته برای تجدید قوا استراحت کنید.برای مثال ممکن است هر ساعت ۵ دقیقه وقت بگذارید تا به دستشویی بروید یا استراحت کنید.
- این تجزیه و تحلیل را برنامه ریزی کنید تا چیزی برای نگاه به جلو داشته باشید. برای مثال، ممکن است به خودتان بگویید اگر بتوانم این گزارشها را تا ساعت دو بعد از ظهر انجام دهم، میتوانم یک استراحت سریع انجام دهم.
- از انجام چند کار مختلف به طور هم زمان خودداری کنید زیرا به بهرهوری کار خود آسیب وارد می شود.
یک شریک مسئولیتپذیر برای خود انتخاب کنید.
شریک مسئولیت پذیر فردی است که شما را به موقع بررسی می کند تا ببیند با توجه به هدف های خود چگونه کار می کنید. از یک دوست،فامیل و یا همکار درخواست کنید که در صورت تمایل شریک مسئولیت پذیرتان شود.
- جلسات یا تماسهای تلفنی را پیشاپیش برنامهریزی کنید تا تاریخی مشخص برای رسیدن به هدف داشته باشید. این کار میتواند با ایجاد انگیزه کمک کند تا کاری را با آن تاریخ هماهنگ کنید.
- برای بازخورد کار به شریکتان رجوع کنید و به او اجازه دهید در این مورد صادقانه و کامل رفتار کند.
- شریک مسئولیتپذیر همچنین میتواند برخی از کارها را یادآوری کند؛ مثلا بگوید به خاطر داشته باشید که این پیشنهاد را تا پایان هفته ارائه دهید یا مثلا آیا برای تامین بودجه درخواست دادهاید؟
لیستی از کارهای خود آماده کنید.
لیستی از کارهای خودتان تهیه کنید و آن را در معرض دید خود قرار دهید . همانطور که هر کار را کامل میکنید آن را از لیست پاک کنید . اینکار میتواند کمی انگیزه درون شما ایجاد کند. وقتی همه ی کارها را انجام دادید احساس رضایت میکنید که به سراغ پروژه بعدی بروید.
- تعداد زیادی اپلیکیشن تلفن همراه وجود دارد مانند یادآوری های اپل یا Google Tasks که با تنظیم یادآورها آن ها می توانید درست و به موقع کارهایتان به کارهایتان برسید.
- یک لیست کاری روزانه داشته باشید تا بدانید چه کارهایی امروز باید انجام شود. برای پروژههای بزرگتر از یک لیست مجزا برای مشخص کردن اهداف کوتاهمدت و بلند مدت استفاده کنید.
قبل از رو به رو با مشکلات تصمیم بگیرید که چگونه با آن ها مقابله کنید.
قبل از اینکه اتفاقی بیفتد برای مشکلات و موانع خود چاره ای بیاندیشید. اینکار باعث میشود به جای اینکه مشکلات روی شما تاثیر بگذارند، آمادگی لازم برای مقابله با آنها داشته باشید.
اگر در یک پروژه بازخورد منفی دریافت کنید، باعث می شود دلسرد شوید. پس یک فعالیت پیدا کنید که آرامتان کند. برای مثال، ممکن است به پیاده روی بروید یا با کسی که دوست دارید تماس بگیرید.
یک هدف مشخص و نهایی برای خودتان تعریف کنید.
وقتی که هدفی خاصی نداشته باشیم ، انگیزه دادن به خودمان سخت است. شما باید یک هدف نهایی و روشنی را مشخص کنید که بتوانید به آن برسید.
برای مثال، اگر به مدرسه می روید، هدف نهایی ممکن است رفتن به دانشگاه یا گرفتن مدرک دیپلم باشد. یا اگر میخواهید یک شرکت تاسیس کنید،باید تصمیم بگیرید که چه نوع شرکتی مدنظرتان است. آیا میخواهید یک محصول را به فروش برسانید یا خدماتی را به جامعه ارائه دهید؟
اجازه ندهید که اهداف شما را از جنبههای مهم زندگی تان منحرف کند. با دقت برای خودتان مشخص کنید که برای رسیدن به هر هدف چقدر تلاش نیاز است.
اهداف خود را به اهداف کوچکتری تقسیم کنید.
زمانی که مشخصا میدانید چه هدفی دارید، معیارهای کوچکتری برای رسیدن به این هدف در نظر بگیرید. چندین مرحله بنویسید که در رسیدن به هدفتان کمک میکند. با اینکار هدف بیشتر مدیریت می شود و اجاز پیدا می کنید هر کاری انجام دهید.
برای مثال، اگر رویای شما یک خانه است، ممکن است اهداف کوچکتری مانند پسانداز پول، ایجاد اعتبار خوب، درخواست وام مسکن و یافتن خانهای در یک محله مشخص داشته باشید.
اگر میخواهید کالاهای خودتان را به صورت آنلاین بفروشید، ممکن است نیاز به تاسیس یک فروشگاه آنلاین، ایجاد موجودی کافی برای فروش و تبلیغ کالاهای خود داشته باشید.
زندگینامه افراد موفق و مطالب انگیزشی را بخوانید.
با مطالعه زندگی افراد با انگیزه و آشنایی با اینکه چه عادتهایی در زندگی افراد موفق وجود دارد، میتوانید از آنها الگو بگیرید و انگیزه خود را افزایش دهید. همچنین خواندن جملههای انگیزشی از زبان بزرگان و افراد موفق، به اشتیاق و حفظ انگیزه شما کمک میکنند.
سخنان انگیزشی را در معرض دید خود قرار دهید.
ممکن است یک کاغذ روی جلد کتابتان بچسپانید. ممکن است پوستری روی آینه بچسبانید و یادداشتی روی آن بنویسید، و یا یادداشتی را روی یخچال قرار دهید. هر جا که به انگیزه بیشتری برای ادامه دادن نیاز دارید، یک متن منطقی و یا مثبت در آنجا بگذارید تا بتوانید به مسیرتان ادامه دهید.
این سخنان را در جایی مرتبط با اهداف خود نگه دارید. اگر میخواهید وزن کم کنید، آن را نزدیک آینه قرار دهید تا زمانی که با آن رو به رو می شوید انگیزه بگیرید. اگر یک پروژه بزرگ در محل کار مدنظرتان است، آن را در کشو یا روی کامپیوتر خود نگه دارید.
اهداف و یا رویاهای خود را مجسم کنید.
برای چند دقیقه هر روز بنشینید و اهدافتان را مجسم کنید. آن را در نظر بگیرید، تلاش و کوشش کنید و به آن دست پیدا کنید. چه احساسی دارید؟ پس از چند دقیقه، حالتان چطور است؟ از این انرژی برای قدم بعدی خود استفاده کنید.
- روی جزئیات به صورت دقیق کار کنید. کجایید؟ دارید چیکار میکنید؟ چه لباسی پوشیده اید ؟ چه کسی همراه شما است؟
- یک چشمانداز میتواند برای رسیدن به اهدافتان، بسیار به شما کمک کند . یک ترکیب و یا تصویر از اهداف و یا رویاهای خود بسازید و جایی بگذارید که هر روز آن را ببینید، مانند دفتر خود یا یخچال. اینکار میتواند هر روز به شما انگیزه دهد.
نکات طلایی دیگر
- ورزش کنید.
- خوش بین باشید.
- عوامل حواسپرتی روزانه را کاهش دهید.
- از افرادی که نمی شناسید انگیزه بگیرید.
- در موردناکامی ها سازنده باشید.
- شکست هایتان را فراموش نکنید.
- از دیگران در زندگی خود انگیزه بگیرید.
- اگر هدف بزرگ باعث کندی سرعت شما می شود از اهداف کوچک شروع کنید.
- از اطرافیانتان مسئولیتپذیری و بازخورد دریافت کنید.
- موزیکی گوش بدهید که به شما انرژی میدهد.اندازه هدف خود را مشخص کنید.
- زمانی که شکست میخورید با خودتان مهربان باشید.
- خود را با خودتان مقایسه کنید و ببینید که تا چه حد پیشروی کرده اید.
- به خودتان یادآوری کنید که چرا برای این کار تلاش میکنید.
- به خودتان یادآوری کنید که از چه چیزی در حال دور شدن هستید.
- برای هر چیزی که به دست آوردید شکر گذار باشید.
- لیست کارهایتان را فقط به یک مورد کاهش دهید.
- دو دقیقه وقت بگذارید تا به موفقیتهای خود نگاه کنید.
در این مقاله به بررسی 13 راهکار برای حفط انگیزه پرداختیم ، که شما با پیروی کردن از آن ها به فردی با انگیزه تبدیل می شوید.
اگر شما نیز راهکار دیگری را میشناسید در قسمت کامنت ها به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید