کتاب اقتصاد رفتاری نوشتهی موریس آلتمن است که در سال 2012 در مجموعه کتابهای دامیز منتشر شد. این کتاب به تاثیر جنبههای روانشناختی بر اقتصاد و امور مالی میپردازد.
نویسنده در این کتاب به زبانی ساده و قابل فهم توضیح میدهد که عوامل روانشناختی و اجتماعی چطور میتوانند بر تصمیمگیریهای روزانه و انتخابهای مالی تاثیر بگذارند. به عنوان مثال عواملی مثل الگوهای غریزی، فشارهای اجتماعی و قالببندیهای ذهنی از موارد مورد بحث در این کتاب هستند.
ﮐﺘﺎب اﻗﺘﺼﺎد رﻓﺘﺎری به شکلی نوین، مختصر و کاربردی گسترهی وسیعی از مسائل اقتصادی را به خواننده ارائه میکند و مخاطب ضمن آشنایی با نظریههای اقتصاد رفتاری، تفاوت آن با اقتصاد متعارف را نیز خواهد شناخت.
در این کتاب مباحثی از جمله چرخهی کسب و کار، حباب داراییها، پسانداز، سرمایه، رفتار اخلاقی، انصاف، نحوهی شکلگیری انتخابها، پیامدهای اقتصادی، حسابگری پرهیزکارانه در تصمیمگیری، اطمینان، پولدوستی، مقام و … بیان میشود.
همچنین ﺑﺮ اﺳﺎس مثالهای روانشناسی و جامعهشناسی ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ دﻧﯿﺎی واﻗﻌﯽ، نویسنده ﺑﯿﻨﺸﯽ را به مخاطب خود اراﺋﻪ میدهد ﮐﻪ در نهایت به او کمک میکند تا به عنوان یک سرمایهگذار از ارﺗﮑﺎب اﺷﺘﺒﺎﻫﺎت ﺗﮑﺎﻧﺸﯽ پیشگیری کند.
همچنین شرکتها از این بینش در درک سازوکارهای ﻧﻬﻔﺘﻪ بهرهمند میشوند و افراد در انتخابهای ﻓﺮدی خود و دولتها و شرکتهای ﻏﯿﺮاﻧﺘﻔﺎﻋﯽ در ﺗﺼﻤﯿمات ﻋﻤﻮﻣﯽ میتوانند عملکرد درخشان و فوقالعادهای داشته باشند.
مروری بر سر فصل های کتاب اقتصاد رفتاری
بخش ۱: معرفی اقتصاد رفتاری: علم انتخابهای دنیای واقعی
بخش ۲ : درک انتخاب
بخش ۳: رشد کیک اقتصادی: اهمیت اقتصادی اخلاق، بهروزی و فرهنگ
بخش ۴: وقتی حبابها، رکودها و ناکاراییها ممکن میشوند: بینشهای رفتاری در دنیای واقعی اقتصاد